torsdag 24 mars 2016

Glad Påsk! Custom quilting

Här kommer den senaste som jag har kviltat. Och då den går i Påskens färger, får det går med förtur här på bloggen. Mönstret är från en Quick Curve Ruler kurs som jag själv höll i förra året. Den duktig kviltaren är en god vän och granna så jag blev så sugen på att göra lite extra fint med custom kviltning. På den sista bilden kan man se förr och efter på samma bild. Jag ger liv till era fina kviltar och jag älskar det!!!!
Glad Påsk och vi ses på Blåkulla ikväll, väl!?!!!!!?

tisdag 15 mars 2016

Raspberry Tea Quilt. CustomQuilting


Obs!!! http://potpourri.blogg.se/



För några veckor sedan kom en fantastisk, urtjusig, handsytt, paper pieced kvilt till mig med posten. Den var väldigt inspirerande och jag visste direkt att här måste jag också göra custom kvilting, dvs individuell anpassa kviltningen.
Först, sydde jag i alla dyke för att stabilisera och framhäva mönster kviltningen. Sedan blev det en enkel, men noga avräknad kryssmönster i gallerverket.
Sedan började det roliga! Att hitta på olika mönster i varje block som skulle framhäva dem fina, handsydda block och komplettera dem.
Mittblocket var också en utmaning. Det är mycket tacksam att kvilta på en-färgade tyger, speciellt vita. Här är det frihands kvilting, inga data! Jag använder en del linjaler och ibland den lila märkpennan.
Detta var en sann FRÖJD att vara med om. Jag tackar Eva Andersson, Ystad, för den härliga upplevelsen! Den syns nu också på hennes blog. Potpourri.blog
ObsHar ni chans att se denna i verklighet, kan jag absolut rekommendera det!!